Waarom Relatietherapie?

Ruzie paren sexuele problemen affectiviteit verbinding verliefdheid echtscheiding relatiemoeilijkheden relatietherapie Breda

Een nieuwe relatie is spannend, een avontuur van verliefdheid en aantrekkingskracht. Je wil alleen nog maar bij hem of haar zijn. Verliefdheid gaat over in een stabiele, veilige relatie. Heel waardevol en voor veel mensen een streven om te bereiken.

Het behouden van een goede relatie is vaak een hele klus, in de huidige tijd. Uitdagingen horen bij een langdurige relatie, daar ontkomt niemand aan. Moeilijkheden binnen de relatie kunnen ontstaan door invloeden binnen de relatie maar ook van buitenaf komen. Denk aan weinig spanning, druk van werk of familie of de energie die kinderen vragen.

Tegenwoordig wordt van een ieder verwacht dat men zich blijft ontwikkelen. Dat betekent dat mensen veranderen, door studie, levenservaringen en leeftijd. Mensen veranderen en dus ben je niet meer de persoon zoals aan de begin van een relatie. Als je geluk hebt, verander je naar elkaar toe. Maar uit elkaar groeien kan ook en dat zet een druk op de relatie.

Als het niet (meer) lukt om hier samen uit te komen, kan relatietherapie een stap in de goede richting zijn. Relatietherapie helpt om zicht te krijgen op en het doorbreken van negatieve patronen. Maar ook om weer zicht te krijgen op datgene niet meer zichtbaar is en weer terug vertrouwen te krijgen in de toekomst.

Thema’s voor Relatietherapie en Coaching​

Relatiecoaching in Breda met relatiecoach Rob Minten.In een rustige, sfeervolle en veilige omgeving werk ik als relatietherapeut met paren aan thema’s als:

  • Er is nog maar weinig liefde in onze relatie.
  • We willen weer terug de verbinding met elkaar.
  • Er is een derde in het spel, dit zet onze relatie onder druk.
  • Onze relatie bestaat de laatste tijd meer uit ruzies dan fijne momenten.
  • We willen niet scheiden, maar zo kunnen we niet verder.
  • Er is te weinig intimiteit.
  • Verschil in visies over onderwerpen zoals opvoeding, geld en toekomst.
  • De een heeft een kinderwens, de andere niet.
  • We zijn een nieuw, samengesteld gezin en deze situatie heeft een negatieve invloed op onze relatie.
  • Blijven we bij elkaar of kunnen we beter uit elkaar gaan?


De huidige tijd heeft invloed op iedere relatie, heb ik geleerd van paren die ik spreek. Er zijn allerlei maatschappelijke visies en opvattingen over wat een goede en wat een slechte relatie is. Tijdens gesprekken relatietherapie is er ruimte om de invloed en betekenis hiervan voor jullie te onderzoeken.

Mijn werkwijze voor Relatietherapie en Coaching

Relatiecoach Breda Relatietherapie therapeut MintenMijn werkwijze van relatietherapie is op respectvolle wijze terug verbinding maken met elkaar. Als ruzies en verschillen (alleen nog) op de voorgrond staan, dan is het lastig om nog te zien wat je samen hebt. Tijdens sessies relatietherapie geef ik geen hapklare antwoorden op jullie vragen, iedere relatie is uniek en vraagt daarom om uniek antwoorden. Ik heb veel expertise in het zoeken naar en vinden van antwoorden in jullie zelf, die passend en helpend zijn.

Vanuit jullie waarden en normen, binnen jullie eigen context met oog voor de invloed van bijvoorbeeld buitenstaanders en werk, gaan we op zoek naar patronen en de betekenis hiervan. Het doel is altijd weer terug die verbinding krijgen, als ook het doorbreken van schadelijke of negatieve patronen. Vanuit verbinding ontstaat er weer een basis om verder te gaan. Relatietherapie helpt, biedt weer perspectief en hoop voor de toekomst.

Onder het genot van een goede kop koffie of thee zullen de relatietherapiegesprekken zich richten op zaken die jullie niet meer zien van elkaar. Als jullie veel ruzie hebben of er komt steeds meer afstand, dan is het waarschijnlijk lastig om nog te zien waarom je ooit voor elkaar gekozen hebt. Dan staan de irritaties en ruzies op de voorgrond. Wat is er naar de achtergrond gegaan, wat zo belangrijk is weer terug te pakken te krijgen?

Praktijk Rob Minten Relatiecoaching Relatietherapie Breda Ulvenhout Bavel Ginneken ZandbergIk gebruik tijdens relatietherapie sessies regelmatig allerlei materialen, zoals bijvoorbeeld speelgoedpoppetjes en foto’s van jullie, om op een andere manier naar ‘het gedoe’ en de moeilijkheden te kijken.

Na iedere relatietherapie sessie krijgen jullie van mij een brief, zodat jullie de inhoud van de gesprekken nog eens kunnen teruglezen. Dit wordt als meerwaarde ervaren door mijn klanten.

Ik ben systeemcounselor, opgeleid aan de Interactie Academie in Antwerpen. Ook heb ik de opleiding voor partnerrelatietherapie afgerond. Ik werk vooral vanuit de visie en ideeën van de narratieve therapie.

Relatieproblemen bij Homostellen

Partnerrelatietherapie homostel lesbisch LHBT gay relatietherapieRelatieproblemen bij homo- en lesbische paren kunnen vergelijkbaar zijn als bij problemen binnen de relatie van een man en vrouw, maar ze kunnen ook wezenlijk anders zijn. Denk bijvoorbeeld als een van de twee (nog) niet uit de kast is. Of de meningen van de omgeving over jullie kinderwens. Als je niet hand in hand over straat gaat of altijd maar die vraag wie de man en wie de vrouw is in jullie relatie. Ik werk met en heb oog voor de invloed van de maatschappelijke visie op homo’s en lesbiennes en hoe dit invloed heeft op jullie relatie.

Stellen van dezelfde sekse kunnen bij mij terecht voor partnerrelatietherapie, ik heb oog voor de specifieke druk die onze maatschappij (voortdurend) op jullie relatie legt. En tegelijkertijd heb ik oog voor jullie als partners.

Optie voor een gratis kennismakingsgesprek

Relatietherapie Relatietherapeut Relatiecoach Relatieproblemen BredaHet is mogelijk om de relatietherapie te starten met een gratis kennismakingsgesprek van maximaal een half uur, om jullie keuze voor relatietherapie te bespreken. Tevens maken jullie dan kennis met de relatietherapeut en persoon zoals ik ben in mijn praktijkruimte, om te ervaren en beoordelen of dit de juiste plek is waar jullie over de relatieproblemen willen spreken. Indien gewenst, is dit een optie.

Na dit gesprek beslissen jullie of we gaan starten met een relatietherapie traject. Ook zal ik jullie teruggeven of jullie vraag passend is bij mijn manier van werken.

Kosten relatietherapie en coaching

Samen oud worden Relatiecoaching Relatietherapie Breda1 uur €100 inclusief BTW
of
1,5 uur €150 inclusief BTW

Dit bedrag is inclusief brief die jullie krijgen na ieder gesprek.
Gemiddeld voer ik vijf tot tien gesprekken per relatietherapie traject. 
Ik reken geen kosten voor relatietherapie sessies die niet doorgaan.

 

Wachtlijst

Liefde Relatiemoeilijkheden Relatie Moeilijkheden Relatietherapeut Breda MintenMomenteel heb ik geen wachtlijst. Dat betekent concreet dat binnen 10 dagen een eerste sessie kan plaatsvinden.

 

 

 

 

 

Praktijkruimte

De gesprekken zijn in deze rustige, ruime praktijkruimte. Het is een ruime kamer met zowel een zithoek als ook een tafel om aan te zitten. Mijn praktijkruimte is onderdeel van bedrijvenverzamelpand de Teruggave aan de rand van het centrum in Breda.
Praktijk relatietherapie inrichting Breda relatiecoach relatiecoaching

 


There is a crack in everything. That’s how the light gets in.”

Leonard Cohen

× Heb je vragen?